Често задавани въпроси

Начало Въпроси

Как да се запиша на курс?

За да започнете курс по английски език в LanguageBox.bg е необходимо да преминете през кратка регистрация като последвате бутона ЗАПИШИ СЕ и следвате инструкциите. По време на регистрацията избирате типа курс - общ английски или бизнес английски и нивото. За целата е необходимо да имате точна представа за нивото или да направите безплатен тест за определяне на нивото от меню тест за ниво. В края на регистрацията ще Ви бъде предоставена опция за избор на метод за плащане на цената на курса.

Някои от методите (директно с дебитна или кредитна карта, ePay, PayPal) позволяват Вашият курс автоматично да бъде активиран, след като системата потвърди плащането и по този начин да започнете Вашето обучение веднага.

Банковият превод изисква ние да потвърдим получаването на сумата в нашата банкова сметка и да активираме Вашия курс. Ако сумата, която сте ни изпратили е в нашата банкова сметка до 16.00 в работен ден, то Вашият акаунт ще бъде активиран до 18.00 на същия ден.

При плащане с наложен платеж, след като заплатите на куриера, който ние ще Ви изпратим, сумата за курса, той ще Ви предаде код за активация на акаунта Ви.

Подробна информация за всеки от начините можете да намерите по-долу в секцията "Въпроси".

Плащане с дебитна или кредитна карта!

(Моментално активиране на курса)

За да извършите плащане директно с Вашата дебитна или кредитна карта, без да е необходимо да се регистрирате в някоя от посочените по-долу системи (ePay или PayPal) е необходимо да изберете тази опция при регистрация. Системата ще Ви отведе на защитен сайт, където да извършите разплащането. Вашият курс ще бъде активиран автоматично, веднага след като бъде потвърдено плащането, което обикновено става в рамките на секунди.

Плащане с ePay!

(Моментално активиране на курса)

еPay (изисква регистрация) – плащане с дебитна или кредитна карта през платформата на ePay. Ако вече имате акаунт в системата на ePay можете директно да заплатите Вашия курс. Ако нямате акаунт, се изисква да създадете такъв и след това като следвате инструкциите да регистрирате Вашата карта на най-близкия банкомат. След като извършите заплащането на избрания от Вас езиков курс, системата автоматично го потвърждава и достъпът Ви ще бъде разрешен веднага!

Плащане с PayPal!

(Моментално активиране на курса)

PayPal (изисква регистрация). За да извършите разплащане посредством PayPal трябва да бъдете регистриран, което трябва да имате предвид, че отнема малко време. След като извършите заплащането на избрания от Вас курс, системата автоматично го потвърждава и достъпът Ви ще бъде разрешен веднага!

Плащане с наложен платеж!

(Активация в рамките на 2 работни дни след получаване на заявката)

Изберете съответната опция при регистрация. Необходимо е да предоставите коректен адрес, на който ние да изпратим куриер за наложения платеж. Вие ще платите на куриера сумата за курса, както и куриерската такса (в размер между 5 и 8 лв) и куриерът ще Ви предостави код, с който ще имате възможност веднага да активирате Вашия езиков курс.

Всички заявки за плащане с наложен платеж ще бъдат проверени по телефон преди да бъде изпратен куриер. Ако нашият оператор не успее да потвърди заявката по телефона, куриер няма да бъде изпратен на адреса. За да избегнем тези затруднения, молим да предоставите актуален телефонен номер.

Плащане с банков превод!

(Активация в рамките на 2 работни дни след получаване на заявката)

Изберете опцията банков превод при регистрация. Трябва да преведете сумата за курса по следната банкова сметка:

Ленгуидж Бокс ООД

BG73UNCR70001523738000

В полза на: Ленгуидж Бокс ООД

В полето относно: Езиков курс за (трите имена на курсиста)

Когато сумата е получена до 16.00 часа, курсът ще бъде активиран същия ден до 18.00. Ако сумата е получена след 16.00 часа, курсът ще бъде активиран на следващия ден.

Плащане от чужбина!

Ако искате да платите от чужбина, можете да използвате всички налични методи за електронно разплащане с дебитна или кредитна карта, като условията са идентични с описаните по-горе за съответния метод. Ако желате да платите с банков превод от чужбина, трябва да отбележите, че ще поемете всички банкови разноски както на Вашата банка, така и на Българската банка. В противен случай, при нас ще пристигне по-малка сума и Вашият акаунт няма да бъде активиран.

Плащане с ваучер!

Ако сте закупили или са Ви подарили ваучер за видео курс по английски език е необходимо да направите кратката регистрация от секцията "Запиши се". Изберете курса, за който сте закупили ваучер, попълнете формата за регистрация и от методите на плащане изберете метода "Плащане с ваучер". Въведете кода на вашия ваучер и да натиснете бутона 'Използвай Ваучер'.

Колко пъти мога да гледам видео уроците?

Можете да гледате видео уроците неограничен брой пъти, дори ние препоръчваме да гледате поне два пъти всеки видео урок.

Допълнителните упражнения към всеки видео урок също можете да ги правите неограничен брой пъти, като по този начин тренирате специфичните умения и граматическите и лексикални структури предадени във видео урока.

Колко бързо мога да покрия едно ниво?

Много е относително и зависи от това какви учебни навици имате и колко време в деня отделяте за обучението си по английски език. Ние препоръчваме едно ниво да се покрива между месец и половина и три месеца. По този начин ще имате възможност да преминете пълноценно през материала веднъж и след това да повторите още веднъж. Така ще затвърдите учебния материал в по-висока степен.

Естествено, вие можете да преминете през материала и за 2 седмици, но все пак е желателно да можете да си дадете реална оценка дали това ще бъде ефективно по отношение на нивото на усвояване.

Подходящо ли е обучението за абсолютно начинаещи?

Разбира се. Абсолютно начинаещите курсисти започват от Видео курс за ниво Beginner А1. В 10 видео урока курсистите се въвеждат в основната английска граматика и получават набор от английски думи, необходими им за пълноценно преминаване към следващото ниво Elementary. Препоръчваме абсолютно начинаещите курсисти да гледат видео уроците задължително повече от един път и да правят допълнителните упражнения към всеки видео урок отново повече от еднократно.

Как да разбера от кое ниво да започна?

В сайта ни сме предвидили напълно беплатен входен тест за определяне на нивото.

http://languagebox.bg/tests/languages

След като завършите теста, моля запомнете резултата си и препоръчаното ниво. Тъй като е предвиден за масово ползване те не се запазват никъде. В случай, че след започване на курса, прецените че нивото Ви е по-ниско или по-високо от това, което сте закупили, моля да се свържете с нас и ние ще го променим по служебен начин: http://languagebox.bg/tests/languages

Ще получа ли сертификат след приключването на курса?

Да. Сертификат за Вашия онлайн курс по английски език можете да получите по два начина:

1. Като си го генерирате и свалите от платформата ни. Същият ще бъде достъпен и ще можете да си го свалите от Вашия акаунт след като сте преминали през всички уроци за съответното ниво на LanguageBox.bg

2. Можете да го изискате в оригинал от нас при условие, че сте завършили всички уроци от съответното ниво на LanguageBox.bg към момента на заявка на сертификата. В този случай, сертификатът се заплаща на стойност 30 лв. Същият ще ви бъде изпратен по куриер с наложен платеж, като ще трябва да поемете и таксата за куриерската услуга на стойност между 5 и 8 лв.

Не мога да стартирам видео уроците, какво да направя?

Най-често срещаната причина за това е някакво несъответствие между интернет браузъра, който използвате и нашата система. В почти всички случаи нещата се оправят след като смените браузъра, който използвате. Например, ако използвате Mozilla Firefox, можете да смените браузъра с Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari и др.

Друга причина да не можете да стартирате видео уроците по английски език е слаба интернет връзка. Уверете се, че интернет връзката Ви не е прекъсната или прекалено слаба.

Имам акаунт, но системата не ме допуска?

Бъдете внимателни дали използвате главни и малки букви, както и кирилица. Също така, ако копирате потребителското си име или парола от вашия имейл например, уверете се, че не ги копирате с интервал преди или след името/паролата. Колкото и вярно да Ви изглежда на око, системата ни ще разпознае интервалa като допълнителен символ, който не съществува в заложените име/парола и няма да ви допусне.

Ако сте забравили паролата си, можете да изискате да я смените, използвайки предвидената за целта опция „Забравена парола“.

Системата работи ли с мобилни устройства?

Сайтът на LanguageBox.bg е достъпен от всяко устройство с интернет достъп. Платформата е направена да изглежда добре както при работа с компютър, така и при достъп от мобилно устройство - телефон, таблет. Тестове за съответствие са правени с най-популярните браузери. Ако имате затруднения при ползване или определени секции не се визуализират коректно, най-често може да решите тези проблеми с проста смяна на браузера, от който ползвате продукта.